Kolasnittar med ingefära och vit choklad

Kolasnittar med ingefära och vit choklad

25 min
Den klassiska kolasnitten i extra smarrig tappning. Vit choklad och ingefära är en underbar kombination!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kolasnittar-med-ingefara-och-vit-choklad/

Gör så här

  • Värm ugnen till 175°C.
  • Vispa smör, socker och sirap poröst i en bunke.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna och chokladen. Vänd ner i smeten. Arbeta till en deg.
  • Lägg degen på en lätt mjölad arbetsbänk och dela i tre delar. Rulla ut till längder, ca 40 cm långa. Lägg dem på ett bakplåtspapper och platta till dem något.
  • Grädda mitt i ugnen 10-12 min, tills de är ljusbruna. Skär i sneda kakor, ca 2 cm breda, medan de fortfarande är varma. Låt svalna på plåten.
Klart!
Energi:

65 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 8 g
Fett: 3 g

Ingredienser

Svenskt Smör från Arla®, rumsvarmt
100 g
Strösocker
1 dl
Sirap
2 msk
Vetemjöl
2 dl
Bakpulver
1 tsk
Malen ingefära
2 tsk
Salt
1 krm
Vit choklad, hackad
50 g