Börja med att skala och koka potatisen. Fortsätt med såsen.
Hårdkoka ägget. Skala och hacka ägget och ställ åt sidan.
Smält smöret i en kastrull, vispa i mjölet och lite av grädden. Tillsätt resten av grädden. Koka upp och låt koka ca 3 min. Smaka av med salt och peppar. Ställ såsen åt sidan.
Koka upp fiskbuljongen i en vid kastrull. Skär fisken i portionsbitar. Salta och lägg ner fisken i buljongen. Koka på svag värme under lock ca 3 min.
Tag upp fisken med hålslev och håll den varm.
Koka upp såsen. Vänd försiktigt ner persilja och ägg i den varma såsen. Värm ärterna.
Pressa potatisen. Servera torsken med pressad potatis, sås och ärter.
Klart!
Färsk fisk kan bytas mot djupfryst fisk som får tina före kokning.
Hacka och frys in örter som ledsnat eller laga en pesto av dem.