Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Kladdiga muffins med dadlar och kolasås
Kladdiga muffins med dadlar och kolasås
•
Se kommentarer
Dessa smakrika muffins funkar fint som både fika och efterrätt. De finhackade dadlarna ger precis lagom sötma och krämig kolasås gör dem verkligen till något extra.
Andra liknande recept
Budget
25 min
Kladdkakemuffins
(1769)
30 min
Muffins
(3408)
Budget
45 min
Cupcakes
(164)
35 min
Chokladmuffins
(1299)
Budget
30 min
Vaniljmuffins
(138)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Smält smöret och låt svalna. Kärna ur och hacka dadlarna. Vispa ägg och socker. Rör i smör, sirap och puck creamy.
Blanda mjöl, bakpulver, pepparkakskrydda och dadlar. Rör ner det i smeten. Klicka ner smeten i muffinsformar.
Grädda i mitten av ugnen 12-15 min. Låt svalna något.
Kolasås:
Blanda resten av puck creamy, socker och smör i en kastrull. Värm under omrörning tills sockret smält.
Häll den varma såsen över de ljumma muffinsen och servera.
Klart!
Näringsvärden, per styck
Energi:
330 kcal
Protein:
4 g
Kolhydrater:
44 g
Fett:
15 g
Ingredienser
Muffins:
Svenskt Smör från Arla®
100 g
Dadlar
2 dl
Ägg
3
Farinsocker
1 dl
Ljus sirap
1 dl
Puck® Creamy
½ dl
Vetemjöl
4 dl
Bakpulver
2 tsk
Pepparkakskrydda
1½ msk
Kolasås:
Puck® Creamy
1 dl
Farinsocker
2 dl
Svenskt Smör från Arla®, rumsvarmt
50 g
Andra liknande recept
Budget
25 min
Kladdkakemuffins
(1769)
30 min
Muffins
(3408)
Budget
45 min
Cupcakes
(164)
35 min
Chokladmuffins
(1299)
Budget
30 min
Vaniljmuffins
(138)
Glutenfria muffins
(149)
40 min
Rabarbermuffins
(32)
Budget
30 min
Blåbärsmuffins
(123)
Hallonmuffins
(387)
30 min
Bananmuffins
(138)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum