Skär citronen i 4 bitar. Skölj och grovhacka persiljan. Blanda citron, persilja och salt. Fyll kycklingen med blandningen.
Blanda smör med pressad vitlök. Fördela vitlökssmöret över kycklingen. Salta och peppra. Tillaga mitt i ugnen ca i 1 timme, till innertemp 83°.
Tvätta och halvera potatisen. Skala och skär löken i klyftor. Skölj haricots verts, putsa dem och skär på mitten.
Efter att kycklingen har stekt i 30 min, ta ut den och lägg potatis, morötter och lök och i formen runt kycklingen. Strö över hackad timjan, salt och peppar. Blanda grönsakerna med smöret. Sätt tillbaka i ugnen och laga klart.
Lyft upp kycklingen ur formen.
Koka haricots verts ca 3 min. Blanda ner haricotsverts i potatisblandningen.
Skär kycklingen i 8 bitar och servera med grönsakerna.