Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Havrekaka
Havrekaka
45 min
•
Se kommentarer
Krispigt goda havrekakor passar fint att bjuda på när det är dags för fika. Degen går bra att frysa in. Gör rullar av den och slå in i fryspåsar. Bara att skiva upp och grädda när du får oväntat besök.
Andra liknande recept
60+ min
Chocolate chip cookies
(3773)
50 min
Cake pops
(805)
45 min
Mördegskakor
(1227)
25 min
Chokladsnittar
(1254)
30 min
Kolakakor
(2051)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 200°.
Blanda smör och socker i en matberedare.
Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn smet.
Rulla smeten till en rulle, låt stå i kyl ca 30 min.
Skär 30 kakor och lägg på plåt med bakplåtspapper.
Baka kakorna i mitten av ugnen i ca 9 min, låt svalna.
Klart!
Näringsvärden, per styck
Energi:
90 kcal
Protein:
1 g
Kolhydrater:
10 g
Fett:
5 g
Ingredienser
Svenskt Smör från Arla®, rumsvarmt
175 g
Strösocker
1½ dl
Vetemjöl
2½ dl
Havregryn
3½ dl
Bakpulver
1 tsk
Salt
½ tsk
Andra liknande recept
60+ min
Chocolate chip cookies
(3773)
50 min
Cake pops
(805)
45 min
Mördegskakor
(1227)
25 min
Chokladsnittar
(1254)
30 min
Kolakakor
(2051)
45 min
Kokostoppar
(1452)
50 min
Ryttarkaka
(803)
35 min
Hallongrottor
(542)
Kolasnittar
(381)
50 min
Syltkakor
(1105)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum