Grönkålsallad med granatäpple

Grönkålsallad med granatäpple

Lunch
Detta är vintens sallad! Mumsig grönkål samsas med knapriga nötter och granatäpplen, krämig ädelost och färska fikon. Hittar du inte färska fikon kan du byta ut dem mot torkade fikon eller varför inte ett saftigt tärnat päron. Den här goda salladen är perfekt både till vardags och på fest!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/gronkalssallad-med-granatapple/

Gör så här

  • Skölj grönkålen och riv av bladen från de grova stjälkarna. Riv bladen i mindre bitar.
  • Massera grönkålen så den mjuknar något med olivolja och citron.
  • Smula ädelosten och skär fikonen i klyftor.
  • Varva grönkål med ost, fikon, granatäpple och nötter på ett fat. Strö över lite flingsalt och nymalen svartpeppar.
Klart!

Ingredienser

Färsk grönkål
200 g
Kallpressad olivolja
½ msk
Citron, finrivet skal och pressad saft
1
140 g
Färska fikon
4
Granatäppelkärnor
2 dl
Rostade pekannötter
1 dl
Salt och svartpeppar