Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Grillad lök med apelsin- och chipotleglaze
Grillad lök med apelsin- och chipotleglaze
20 min
•
Se kommentarer
Söt och rökig glaze med lätt smak av lakrits passar perfekt till den söta löken. Lökarna är goda tillbehör till grillat kött.
Andra liknande recept
Budget
30 min
Grillad spetskål
(8)
Budget
20 min
Vattenmelonsallad
(5)
10 min
Vitlökssås
(102)
30 min
Grillad potatissallad
(49)
Budget
15 min
Vitkålssallad
(5)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Fräs vitlöken i smör i en kastrull ca 3 min utan att den tar färg. Tillsätt fänkålsfröna och fräs ytterligare 1 min.
Tillsätt övriga ingredienser och koka samman under omrörning ca 5 min tills glazen tjocknat. Smaka av med salt.
Dela lökarna och grilla dem på snittytan 5-10 min. Pensla på glazen mot slutet av grillningen.
Klart!
Tips:
Är glazen för tjock kan du späda med vatten, är den för tunn kan du koka den lite till.
Näringsvärden, per port
Energi:
250 kcal
Protein:
3 g
Kolhydrater:
35 g
Fett:
11 g
Ingredienser
Färska lökar
8
Glaze:
Hackade vitlöksklyftor
2
Hela fänkålsfrön
1 tsk
Svenskt Smör från Arla®
50 g
Strösocker
1 dl
Pressad apelsinsaft
4 msk
Japansk soja
2 tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Chipotlepasta
2 tsk
Salt
½ tsk
Andra liknande recept
Budget
30 min
Grillad spetskål
(8)
Budget
20 min
Vattenmelonsallad
(5)
10 min
Vitlökssås
(102)
30 min
Grillad potatissallad
(49)
Budget
15 min
Vitkålssallad
(5)
1 tim
Grillad potatis med grönt ört- och vitlökssmör
(16)
Budget
20 min
Green goddess sallad
(12)
10 min
Asiatisk gräddfilssås med soja, sesam och lime
(21)
35 min
Chutney
(4)
40 min
Elotes
(5)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum