Häll av spadet från ansjovisen och lägg fisken på hushållspapper.
Ta fram tre djupa tallrikar. Häll mjöl i den ena, panko i den andra och vispa upp ägg i den tredje. Vänd ansjovis först i mjöl, sedan i ägg och sist i panko.
Värm oljan till 140° i en liten kastrull. Fritera ansjovisen tills den är gyllene. Låt rinna av på hushållspapper.
Pocherade ägg:
Blanda vatten och ättika i en liten bunke. Knäck ner ett ägg i taget och låt stå ca 10 min.
Häll upp vatten i en vid kastrull, ca 10 cm upp mot kanten. Koka upp vattnet, sänk värmen och salta.
Häll försiktigt ner äggen och ättikan och sjud ca 4 min. Ta upp äggen med en hålslev och lägg på hushållspapper.
Tills servering:
Skär citronen i klyftor.
Koka sparrisen i saltat vatten ca 2 min. Lägg den på ett fat och blanda med smör.
Toppa med de pocherade äggen, ansjovisen och citronklyftor.