Cacio e pepe
30 min
Huvudrätt
•
Cacio e pepe betyder ost och peppar på italienska. Det är en riktig smaksensation trots de få ingredienserna. Hemlagad pici är den klassiska pastasorten till denna otroligt goda rätt.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Pici:
Cacio e pepe:
I den här rätten vill man ha ut så mycket stärkelse som möjligt från pastan. Koka därför pastan i så lite vatten som möjligt, så det täcker pastan.
Energi:
584 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 24 g |
Kolhydrater: | 55 g |
Fett: | 29 g |
Ingredienser
Pici:
Durumvetemjöl
|
2½ dl |
---|---|
Vetemjöl
|
2½ dl |
Salt
|
1 tsk |
Olivolja
|
2 msk |
Vatten
|
2 dl |
Cacio e pepe:
Parmesanost eller pecorino
|
150 g |
---|---|
Svartpepparkorn
|
½ msk |
Vitlöksklyfta
|
1 |
50 g | |
Citronsaft
|
2 msk |
Vatten, från pastakoket
|
2 dl |
Salt
|