Cacio e pepe
30 min
•
Arbetstid: 15 min
Huvudrätt
•
Cacio e pepe betyder ost och peppar på italienska. Det är en riktig smaksensation trots de få ingredienserna. Hemlagad pici är den klassiska pastasorten till denna otroligt goda rätt.
Ingredienser
Pici:
|
Durumvetemjöl
|
2½ dl |
|---|---|
|
Vetemjöl, gärna fullkorn
|
2½ dl |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Olivolja
|
2 msk |
|
Vatten
|
2 dl |
Cacio e pepe:
|
Parmesanost eller pecorino
|
150 g |
|---|---|
|
Svartpepparkorn
|
½ msk |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
| 50 g | |
|
Citronsaft
|
2 msk |
|
Vatten, från pastakoket
|
2 dl |
|
Salt
|
Gör så här
Pici:
Cacio e pepe:
Markera receptet som tillagat
I den här rätten vill man ha ut så mycket stärkelse som möjligt från pastan. Koka därför pastan i så lite vatten som möjligt, så det täcker pastan.
Näringsvärden, per port
Energi:
582 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,7 g |
| Protein: | 15,3 % | 21,9 g |
| Fett: | 44,1 % | 29 g |
| Kolhydrater: | 40,6 % | 58,2 g |