Bröd med cottage cheese och pumpafrön

Bröd med cottage cheese och pumpafrön

60+ min Frukost
Lämplig för frysning
Baka bröd med cottage cheese! Dessa underbara och luftiga frallor blir extra saftiga och proteinrika tack vare osten.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/brod-med-cottage-cheese-och-pumpafron/

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till max 37°.
  • Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av degvätskan, cottage cheese, honung, salt och pumpakärnor.
  • Blanda mjölsorterna och rör ner lite i taget i degvätskan, det ska bli en ganska lös deg. Arbeta degen för hand ca 10 min eller i maskin 5 min. Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek ca 40 min.
  • Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den lätt. Baka ut till 25 runda bullar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pumpakärnor. Grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Låt svalna på galler.
Klart!
Energi:

165 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 5 g

Ingredienser

Jäst
50 g
Svenskt Smör från Arla®
50 g
5 dl
250 g
Flytande honung
1 msk
Salt
1½ tsk
Pumpakärnor
1 dl
Rågsikt
4 dl
Vetemjöl
8 dl
Ägg, uppvispat
1
Pumpakärnor
½ dl