Rör smör, socker och sirap mjukt och poröst med elvisp, använd visparna.
Blanda mjöl, bikarbonat och sötmandel. Rör ner det i bunken. Vispa snabbt ihop degen på låg hastighet. Sluta vispa när det blivit en smulig deg.
Tryck ihop degen med handen i bunken. Ta upp degen på köksbänken. Forma den till en rulle som är tjock som ett kvastskaft.
Vira in den i plastfolie och låt den ligga i kylen i ca 2 tim. Det går bra att låta degen ligga kvar i kylen över natten.
Sätt ugnen på 200°.
Skär degrullen med vass kniv i knappt ½ cm tjocka skivor. Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 7-10 min. Låt kakorna svalna
på plåten.
Klart!
Gör ett matskedsstort hål i det mjuka smöret och häll i sirapen där. På
det sättet blir det mindre kladd.