Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Ättikströmming
Ättikströmming
60+ min
•
Se kommentarer
En riktig klassiker. Lite pysslig att göra men åh så gott. Förbereds dagen innan servering.
Andra liknande recept
60+ min
Boquerones
(1)
45 min
Inlagd strömming
(49)
40 min
Kräftströmming
(28)
30 min
Asiatisk strömming med citrongräs och koriander
(5)
Gravad strömming i örtsås
(8)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Börja med ättikslagen.
Koka ättiksprit, socker, vatten, lagerblad och pepparkorn några min. Låt svalna.
Skala och skiva lök och morot och lägg ner dem i lagen.
Skölj strömmingen hastigt i kallt vatten.
Klipp bort ryggfenan och lägg strömmingen i ströbrödet med skinnsidan nedåt. Salta och peppra.
Strö dill och persilja över halva antalet filéer. Lägg ihop filéerna två och två.
Stek dem i smör i en stor stekpanna på medelvärme, ca 3 min per sida.
Lägg över i en form. Häll lagen över de varma strömmingarna.
Låt stå i kyl minst 3 tim eller till nästa dag.
Klart!
Tips:
Ströbrödet kan även bytas ut mot grovt rågmjöl.
Ingredienser
Strömmingsfilé
600 g
Ströbröd
1 dl
Salt
1 tsk
Vitpeppar
1 krm
Hackad färsk dill och persilja
1 dl
Svenskt Smör från Arla®
Ättikslag:
Ättiksprit 12%
1 dl
Strösocker
2 dl
Vatten
3 dl
Lagerblad
2
Kryddpepparkorn
5
Gul lök
1
Morot
1
Andra liknande recept
60+ min
Boquerones
(1)
45 min
Inlagd strömming
(49)
40 min
Kräftströmming
(28)
30 min
Asiatisk strömming med citrongräs och koriander
(5)
Gravad strömming i örtsås
(8)
Budget
1 tim
Vitlöksgravad strömming
(16)
Budget
55 min
Strömmingslåda med lax
(3)
Budget
Fyllda strömmingsflundror
(32)
60+ min
Senapsgravad strömming
(4)
Budget
20 min
Strömming med kaviarröra
(43)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum