Ädelostpizza

35 min Buffé Förrätt Huvudrätt
Ädelostpizza

Ädelost och päron är en underbar smakkombination. Och med färsk rosmarin förhöjs smaken ytterligare. Servera gärna denna pizza som förrätt eller som snacks innan maten.

Ingredienser

Färdiga pizzadeg à 400 g
2
Päron
1
150 g
150 g
Färsk rosmarin
2 kvistar
Flingsalt
½ tsk
Nymalen svartpeppar
2 krm

Gör så här

  • Värm ugnen till 250°. Ställ in en plåt i ugnen så den blir varm.
  • Forma 4 pizzor genom att sträcka och trycka ut degen på bakplåtspapper. Skiva päronet riktigt tunt, gärna med mandolin.
  • Smula ädelost på pizzorna. Strö över cheddar och lägg på päron. Strö över rosmarin.
  • Dra över pappret med pizzan till den varma plåten. Grädda i mitten av ugnen 7–10 min.
  • Toppa de nygräddade pizzorna med flingsalt och svartpeppar.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

557 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,4 g
Protein: 16,7 % 22,9 g
Fett: 46,5 % 29,3 g
Kolhydrater: 36,8 % 50,4 g
https://www.arla.se/recept/adelostpizza/