Vita rotfrukter med sardellsmör och örtflarn

Vita rotfrukter med sardellsmör och örtflarn

Betyg

(0 st)

Ugnsbakade rotfrukter som får en fin sälta av sardeller. Toppa med frasiga örtflarn som du sticker ner bland rotfrukterna precis innan du serverar rätten.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

  • 700 g vita blandade rotfrukter t ex palsternacka, rotselleri och majrova
  • 2 vitlöksklyftor
  • 7 sardellfiléer
  • 50 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • salt och peppar
  • 1 dl plockad bladpersilja

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Skölj och skrubba rotfrukterna och skär ner i bitar. Skala och skiva vitlöken tunt. Hacka sardellfiléerna grovt. Smält smöret i en kastrull tillsammans med vitlöken. Tillsätt sardellerna och blanda med rotfrukterna. Salta och peppra. Häll rotfrukterna på en plåt eller ugnssäker form och baka i mitten av ugnen ca 25 min tills rotfrukterna är mjuka. Blanda med persilja och servera ev med örtflarn.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem