Vita rotfrukter med sardellsmör och örtflarn

Vita rotfrukter med sardellsmör och örtflarn

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

Ugnsbakade rotfrukter som får en fin sälta av sardeller. Toppa med frasiga örtflarn som du sticker ner bland rotfrukterna precis innan du serverar rätten.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

  • 700 g vita blandade rotfrukter t ex palsternacka, rotselleri och majrova
  • 2 vitlöksklyftor
  • 7 sardellfiléer
  • 50 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • salt och peppar
  • 1 dl plockad bladpersilja

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Skölj och skrubba rotfrukterna och skär ner i bitar. Skala och skiva vitlöken tunt. Hacka sardellfiléerna grovt. Smält smöret i en kastrull tillsammans med vitlöken. Tillsätt sardellerna och blanda med rotfrukterna. Salta och peppra. Häll rotfrukterna på en plåt eller ugnssäker form och baka i mitten av ugnen ca 25 min tills rotfrukterna är mjuka. Blanda med persilja och servera ev med örtflarn.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem