Veckomatsedel Dagens

Här är veckans recept!

Måndag 18-05-21
Citronfisk med timjan

Huvudrätt: Citronfisk med timjan

Fisk som lagas långsamt i ugn på låg temperatur blir fast och fin. Räkna med en ny helgfavorit!

Tisdag 18-05-22
Tortilla med köttfärs

Huvudrätt: Tortilla med köttfärs

Köttfärsfyllda tortillas med smak av texmex - en succé för både stora och små!

Onsdag 18-05-23
Pastasallad med tomat och salvia

Huvudrätt: Pastasallad med tomat och salvia

Risoni är pasta som ser ut som ris. Den tar åt sig mycket smak och passar därför särskilt bra i sallad.

Torsdag 18-05-24
Chorizo med ugnsstekta grönsaker

Huvudrätt: Chorizo med ugnsstekta grönsaker

Spanskinspirerad vardagsrätt med kryddig korv som serveras med grönsaker, bröd och en klick grönsaksyoghurt. Använd de grönsaker du har hemma!

Fredag 18-05-25
Laxburgare

Huvudrätt: Laxburgare

Fina och saftiga laxburgare som går fort att mixa ihop i en matberedare. Panko är japanskt ströbröd.

Lördag 18-05-26
Grillad dragonkyckling med amerikansk hacksallad

Huvudrätt: Grillad dragonkyckling med amerikansk hacksallad

Härlig dragonkyckling med klassiska, enkla råvaror blir till en smakrik och spännande rätt. Hacka ihop ingredienserna till salladen på en stor skärbräda innan de blandas med vinaigretten.

Knäckig rabarberpaj

Efterrätt: Knäckig rabarberpaj

Syrlig rabarber under ett knäckigt havrekrisp smakar himmelskt gott. Den här pajen är riktigt snabblagad, servera den gärna med vaniljsås.

45 min

Söndag 18-05-27
Gremolatafisk med tomatsallad och basilikaröra

Huvudrätt: Gremolatafisk med tomatsallad och basilikaröra

Lättlagad fisk med festlig gremolata som serveras med en fräsch tomatsallad med risoni – pastan som även kallas det italienska riset. Tunna fiskfiléer kan även rullas till fina rulader.

Bär med tiramisusås

Efterrätt: Bär med tiramisusås

Tiramisu, en italiensk tradition. Här, i egen tappning, varvat med färska, svenska bär i säsong eller frysta från butik. Ett lätt och gott avslut på en lång middag.