Toscakaka – grundrecept

Toscakaka – grundrecept

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(131 st)

Klassisk toscakaka är en oslagbart god kaka att bjuda på till kaffe eller fika. Prova att byta mandeln mot t ex rostade hasselnötter.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Toscaglasyr:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Rör ner mjölk och mjölet blandat med bakpulver.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 20–25 min.
  4. Smält smöret till glasyren i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka på svag värme 1–2 min tills smeten har tjocknat
  5. Bred glasyren på kakan och fortsätt grädda i mitten av ugnen 10–15 min. Låt kakan stå kvar i formen någon min. Låt kallna.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag