Korv för alla smaker

Korv är snabbt och enkelt, och framför allt väldigt, väldigt gott. Barnen kanske gillar de lite snällare alternativen, men som vuxen kan det vara riktigt smarrigt att steka en kryddig chorizo, eller varför inte använda korven som extra krydda i en annan rätt?

Alla charkvaror, till exempel korv är färskvaror och måste förvaras i kyla. Hållbarheten är längre om korven är rökt eller vakuumförpackad. Du kan djupfrysa korv, men tänk på att ju fetare korven är, desto kortare tid i frysen - högst 2-3 månader.

Sjuda korv

Värm korven så att den sjuder. Sjuda innebär att koka sakta på svag värme vid temperatur under kokpunkten. Vätskan rör sig sakta och små bubblor syns på ytan. Korv får inte koka, då spricker den lätt. Vill du höja smaken på t.ex varmkorven, lägg i ett par lökskivor, några kryddpepparkorn, ett lagerblad och lite salt i vattnet.

Steka korv

Lägg korv med skinn i en kall panna från början så spricker den inte. Korv som sprätter lätt, steker du bäst under lock. Fina prinskorvtricket Skär tre skåror runt om ändarna på prinskorvarna innan du steker dem, så spricker de inte och blir extra dekorativa!

Korv till drinken

Gott drinktillbehör fixar du lätt med olika kryddiga korvar tillsammans med små fyrkanter av smakrik ost. Sätt en tandpetare i varje korv- och ostbit. Servera på vackert fat.

Recept

Våra bästa recept