CAFFÈ LATTE - SKUM FAVORIT

Ett av de viktigaste tipsen för att lyckas med en god latte är ett gott starkt kaffe och en varm mjölk som bara värms försiktigt. Mjölken ska sedan vispas till det mjuka, vita karaktäristiska skummet.

För att göra en riktigt god latte behöver du nybryggt, starkt kaffe - helst en espresso. Som regel är det 3-6 cl starkt kaffe och 2 dl varm mjölk i latten. Bryggkaffe och pressokaffe fungerar också bra, tänk bara på att välja ett mörkrostat och smakrikt kaffe.

Det perfekta skummet

Ett bra skum till latten ska blanda sig med kaffet istället för att bara lägga sig som ett lock. Det är proteinet i mjölken, kasein, som skapar det härliga skummet och dämpar kaffets beska och bittra smak.

Arlas mjölk Latte Art har fått ett extra tillskott av naturligt mjölkprotein och lämpar sig därför extra bra för kaffe - den ger ett ännu krämigare skum och en rund och fin lattesmak. Oavsett om du har en proffsmaskin, lattevisp, mjölkskummare eller en gammal hederlig handvisp, finns det några saker som är bra att tänka på när du ska skumma:

  • Mjölken ska helst inte bli varmare än 65°. Det är den när den börjar ryka.
  • Vispa inte för länge. Då blir skummet för luftigt och lägger sig som ett lock över kaffet.
  • När du har vispat färdigt, knacka kannan eller kastrullen mot ett hårt underlag. Då försvinner de största bubblorna. Kvar blir de små, delikata bubblorna som gör latten mjuk och len; mikrobubblor.

Recept

Våra bästa recept