Bröllop Nu och då

”Livet är inte de dagar som gått, utan de dagar man minns” sa någon smart person. Med spännande och personlig mat ökar chansen avsevärt att ett bröllop blir en av de dagar som du minns resten av livet!

Själva ordet bröllop kommer från fornsvenskans bruthlöp och betydde ungefär brudlopp. Det syftar på den resa som de nygifta gjorde i grannskapet, dels för att stolt visa upp sig i sina fina kläder och dels för att, i brist på dokument, bevisa att de var gifta. Egentligen är ett bröllop två saker: vigsel och tillhörande fest. Och en fantastisk fest brukar det bli, där maten alltid haft en stor betydelse!

Bröllop är hett!

Nu är det modernt med storslagna romantiska bröllop, igen! Samtidigt som många vill ha ett lite modernare upplägg. Kanske inte minst brudens far, som förr fick betala hela kalaset. Idag delar man ofta på kostnaderna, eller så betalar brudparet själva hela kalaset. Men något som aldrig ändrat sig är att maten spelar en viktig roll för ett lyckat bröllop!

Det finns många traditioner kring bröllop och ordet ”ska” används ofta, även här, när det gäller till exempel klädsel, mat och bordsplacering. Men de flesta regler kan mer ses som tips och kuriosa om man så vill, för det är brudparets bröllop, och inget ska komma i vägen för en lyckad fest!

Våra bästa recept