Saffransglass

Saffransglass

Betyg

(115 st)

En obeskrivligt god saffransglass gjord på ägg och grädde. Saffransglassen blir vackert gul och dekoreras smakfullt med pistagenötter.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 5 dl Arla® vispgrädde Vispgrädde 40%
  • 1 dl strösocker
  • 1 pkt saffran à 0,5 g
  • 4 äggulor
  • ½ msk rosenvatten
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk pistagenötter

Gör så här:

Gör så här:

Koka upp grädde och strösocker. Tillsätt saffran, rör om och ta kastrullen från värmen. Rör ner äggulor och rosenvatten. Värm på svag värme under omrörning till en tjock kräm. Smaksätt med vaniljsocker. Sila krämen och låt den kallna. Frys glassen minst 4 tim. Ta fram den 30 min innan servering. Garnera med hackade pistagenötter.

Tips:

Dubbelt upp av glassen? Gör den i två omgångar för bästa resultat.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 625 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 27 g
  • Fett: 56 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem