Saffransglass

Saffransglass

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(131 st)

En obeskrivligt god saffransglass gjord på ägg och grädde. Saffransglassen blir vackert gul och dekoreras smakfullt med pistagenötter.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 5 dl Arla® vispgrädde vispgrädde 40%
  • 1 dl strösocker
  • 1 pkt saffran à 0,5 g
  • 4 äggulor
  • ½ msk rosenvatten
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk pistagenötter

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Koka upp grädde och strösocker. Tillsätt saffran, rör om och ta kastrullen från värmen. Rör ner äggulor och rosenvatten. Värm på svag värme under omrörning till en tjock kräm. Smaksätt med vaniljsocker. Sila krämen och låt den kallna. Frys glassen minst 4 tim. Ta fram den 30 min innan servering. Garnera med hackade pistagenötter.

Tips:

Dubbelt upp av glassen? Gör den i två omgångar för bästa resultat.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 625 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 27 g
  • Fett: 56 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag