Rulltårta – grundrecept

Rulltårta – grundrecept

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(169 st)

Här är det enklaste och bästa receptet på rulltårta. Ju mer luft som vispas i i äggen och sockret, desto luftigare blir kakan.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 15 bitar

  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 2 msk hett vatten
  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ dl potatismjöl
  • 1½ tsk bakpulver

Fyllning:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt vatten. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner det i smeten.
  3. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 30x40 cm. Grädda i mitten av ugnen 5-7 min.
  4. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra försiktigt bort pappret som kakan bakats på. Rör samman kvarg och sylt, bred fyllningen på den kalla kakan. Rulla ihop.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 115 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 21 g
  • Fett: 2 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag