Ris- och grönsakspaj med vitost

Ris- och grönsakspaj med vitost

Betyg

(4 st)

Laga den här goda vegetariska pajen fylld med med ris, fänkål, zucchini, paprika, vitost och basilika. Servera pajen varm eller ljummen med en sallad.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Till servering:

  • blandad grönsallad

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200° och smörj en form med löstagbar kant, 24 cm i diamete. Koka upp vatten och salt i en kastrull och tillsätt riset. Låt koka 8 min och häll av vattnet. Häll tillbaka riset i kastrullen och tillsätt 1 msk av smöret och rör om tills smöret har smält, låt svalna. Skala och hacka löken. Skala och riv vitlöken fint. Ansa och skär fänkålen i centimeterstora bitar. Skär zucchinin i bitar ca 2x2 cm. Skär paprikan i centimeterstora bitar. Hacka basilikan. Fräs lök, vitlök och fänkål i 2 msk av smöret i en stekpanna på låg värme ca 10 min tills allt är mjukt. Höj värmen, tillsätt zucchinin och stek ytterligare några min tills zucchinin är mjuk. Dra av från värmen och tillsätt paprikan och babyspenaten. Smaka av med salt och peppar. Vispa upp äggen i en bunke och blanda försiktigt ner ris, grönsaker, basilika och gratängost. Häll blandningen i formen, fördela 2 msk smör på toppen och smula över vitosten. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter tills pajen är fast och osten gyllenbrun. Servera med en god sallad.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem