Quinoasallad med picklade morötter och dillig cottage cheese

Quinoasallad med picklade morötter och dillig cottage cheese

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

Spännande och fräsch sallad på quinoa och picklade morötter. Toppa med färsk koriander och servera med dillig röra på cottage cheese och krispiga örtflarn.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • ½ dl ättiksprit 12%
  • 1 dl strösocker
  • 1½ dl vatten
  • 4 morötter blandade färger
  • 1½ dl vit quinoa
  • 1 salladslök
  • 1 dl plockad färsk koriander
  • salt

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Vispa ihop ättiksprit, socker och vatten i en bunke tills sockret löst sig. Skrubba och skölj morötterna och hyvla dem tunt på längden med mandolin eller potatisskalare. Lägg de hyvlade morötterna i lagen och låt dra minst 2 timmar. Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen och låt svalna. Skiva salladslöken tunt. Sila bort lagen från morötterna. Blanda quinoa, morötter, salladslök och koriander och smaka av med salt. Servera ev med dillig cottage cheese och örtflarn. Se recept arla.se

Näringsvärden, per port exkl cottage cheese o örtflarn

  • Energi: 140 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 25 g
  • Fett: 2 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag