Quinoasallad med picklade morötter och dillig cottage cheese

Quinoasallad med picklade morötter och dillig cottage cheese

Betyg

(0 st)

Spännande och fräsch sallad på quinoa och picklade morötter. Toppa med färsk koriander och servera med dillig röra på cottage cheese och krispiga örtflarn.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • ½ dl ättiksprit 12%
  • 1 dl strösocker
  • 1½ dl vatten
  • 4 morötter blandade färger
  • 1½ dl vit quinoa
  • 1 salladslök
  • 1 dl plockad färsk koriander
  • salt

Gör så här:

Gör så här:

Vispa ihop ättiksprit, socker och vatten i en bunke tills sockret löst sig. Skrubba och skölj morötterna och hyvla dem tunt på längden med mandolin eller potatisskalare. Lägg de hyvlade morötterna i lagen och låt dra minst 2 timmar. Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen och låt svalna. Skiva salladslöken tunt. Sila bort lagen från morötterna. Blanda quinoa, morötter, salladslök och koriander och smaka av med salt. Servera ev med dillig cottage cheese och örtflarn. Se recept arla.se

Näringsvärden, per port exkl cottage cheese o örtflarn

  • Energi: 140 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 25 g
  • Fett: 2 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem