Prästpesto

Prästpesto

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(5 st)

15 min

Prästo en variant av pesto gjord med prästost istället för parmesan.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 3 dl

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Rosta pinjenötterna i en torr varm stekpanna. Ta upp och lägg åt sidan.
  2. Skala och finhacka vitlöken och fräs den i lite av oljan i stekpannan.
  3. Mixa vitlök, nötter, ost, basilika och resten av oljan till en pesto. Tillsätt mer olja om du vill ha en lösare pesto. Smaka av med svartpeppar.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 2355 kcal
  • Protein: 35 g
  • Kolhydrater: 8 g
  • Fett: 245 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag