Pizzasallad med tre sorters kål

Pizzasallad med tre sorters kål

Betyg

(0 st)

Olika kålsorter i pizzasalladen gör gott för både smaken och färgen. Lite sötma ger dressingen den rätta smaken.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 200 g vitkål
  • 200 g rödkål
  • 200 g savoykål
  • 1 tsk salt

Dressing:

  • 1 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 4 msk olivolja
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här:

Gör så här:

Strimla kålen tunt, gärna på en mandolin. Lägg kål och salt i en bunke, krama ihop eller "massera" tills saltet arbetats in i kålen, ca 2 min. Rör ihop ingredienserna till dressingen och blanda med kålen. Låt gärna salladen stå 1 tim innan servering.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 185 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 8 g
  • Fett: 15 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem