Petit choux

Petit choux

Petit choux är en liten fransk bakelse som fylls med grädde eller vaniljkräm. En petit choux kan även serveras med salt innehåll - ett perfekt tilltugg till drinken.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/petit-choux/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Koka upp smör och vatten i en kastrull. Tillsätt mjölet, lite i taget, under kraftig vispning. Ta från värmen och tillsätt äggen ett i taget under kraftig vispning.
  • Klicka eller spritsa ut 12 stora eller 24 små toppar på bakplåtspapper på en plåt. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Låt kallna på galler.
  • Skär eller klipp av ett lock och fyll med t ex grädde och bär, vaniljkräm eller crème fraiche och räkor.
Klart!
Energi:

100 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 7 g

Ingredienser

75 g
Vatten
2 dl
Vetemjöl
2 dl
Ägg
3