Pastadeg

Pastadeg

60+ min Huvudrätt
Att göra sin egen pasta är kul och inte alls svårt. Allra bäst blir den när den kavlas i pastamaskin. Din hemgjorda pastadeg kan du använda till allt från fylld ravioli eller tortellini, pappardelle, spaghetti eller lasagneplattor. Gott att servera med ett brynt salviasmör och finriven lagrad ost.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pastadeg/

Gör så här

Pastadeg:
  • Häll mjölet på arbetsbänken och gör en grop i mitten.
  • Knäck ner äggen i gropen och tillsätt övriga ingredienser. Vispa ihop äggblandningen med en gaffel. Fös försiktigt ner mjöl in i mitten och vispa hela tiden med gaffeln.
  • Knåda ihop till en smidig deg. Forma till en längd och vira in i plastfolie. Låt vila minst 30 min i rumstemperatur.
  • Dela degen i två delar och kavla ut riktigt tunt, gärna i pastamaskin. Skär degen i remsor.
  • Koka pastan i välsaltat vatten 2-3 min.
Klart!
Energi:

352 kcal

Protein: 14 g
Kolhydrater: 51 g
Fett: 10 g

Ingredienser

Pastadeg:
Durumvetemjöl
5 dl
Ägg
2
Äggulor
2
Olivolja
1 msk
Vatten
1 msk
Salt
¾ tsk