Pasta med prästo och vitlöksstekt ostronskivling

Pasta med prästo och vitlöksstekt ostronskivling

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

15 min

Lättlagad pasta med smakrik svamp och mild prästo – pesto gjord på prästost och mjukstekt vitlök. Ostronskivling är en odlad svamp som ger ett fint tuggmotstånd. Har du fyndat svamp i skogen går de självklart bra att använda.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Prästo:

Gör så här

Gör så här

Prästo:

  1. Börja med präston. Rosta pinjenötterna i en torr varm stekpanna. Ta upp och lägg åt sidan. Skala och finhacka vitlöken och fräs den i lite av oljan i stekpannan.
  2. Mixa vitlök, nötter, ost, basilika och resten av oljan till en pesto. Tillsätt mer olja om du vill ha en lösare pesto. Smaka av med svartpeppar.
  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spara lite av pastavattnet.
  2. Dra isär eller skär svampen i tunna strimlor. Stek den på hög värme 5–10 min tills svampen fått färg och vätskan kokat in.
  3. Finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Tillsätt vitlök, chili och smör-&rapsolja till stekpannan.
  4. Sänk värmen och stek ca 5 min under omrörning tills svampen mjuknat. Salta och peppra.
  5. Häll ner grädden och pastavattnet i pannan och blanda sedan med pastan. Låt allt bli varmt. Lägg upp på tallrikar och ringla eller klicka över prästo. Servera med rucola.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 805 kcal
  • Protein: 17 g
  • Kolhydrater: 60 g
  • Fett: 55 g

Skriv ut

Källa: