Ost- och örtgratinerad aubergine med gräddfil och pepparnötter

Ost- och örtgratinerad aubergine med gräddfil och pepparnötter

Betyg

(0 st)

Ugnsgratinerad aubergin som får gotta till sig i ugnen med grovhackade örter, vitlök, ost, citron, smör och ströbröd. Servera med gräddfil och pepparnötter.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Hacka örterna grovt. Skala och finhacka vitlöken. Riv det yttersta skalet av citronerna. Mixa ost, smör, ströbröd, örter, vitlök, salt och peppar med hälften av citronskalet till en jämn smet. Dela auberginerna på längden och lägg i en ugnssäker form. Bred på fyllningen och baka i nedre delen av ugnen ca 40 min tills auberginehalvorna är mjuka. Strö över resten av citronskalet. Servera med gräddfil och pepparnötter.

Näringsvärden, per port exkl pepparnötter

  • Energi: 270 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 10 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem