Mintkyssar

Mintkyssar

1 tim
Klassiska mintkyssar med krispig mint och fyllig choklad. Mintkyssar är lätta att göra och ännu enklare att äta!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/mintkyssar/

Gör så här

  • Koka upp vatten, socker och glykos i en kastrull. Låt koka under lock tills temperaturen är 115°.
  • Häll smeten i en värmetålig bunke. Ställ den i en kastrull med varmt vatten, tillsätt pepparmintsaromen och rör om tills smeten börjar bli tjock och vitna.
  • Klicka snabbt upp på ett bakplåtspapper med en tesked. Låt stelna i rumstemperatur.
  • Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Klicka eller spritsa en klick på varje mintkyss.
Klart!

Enkel variant på mintkyssar gör du genom att vispa en äggvita till fast skum, tillsätt 3-3 ½ dl florsocker, 1-2 krm pepparmintsarom och vispa till en jämn och smidig massa. Klicka eller spritsa ut på bakplåtspapper. Låt stelna i rumstemperatur, helst över natten. Smält 100 g choklad i mikro eller över vatten bad och klicka eller spritsa på mintkyssarna.

Energi:

90 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 16 g
Fett: 3 g

Ingredienser

Vatten
1 dl
Florsocker
3 dl
Glykos
1 msk
Pepparmintsarom
1- 2 krm
Mörk choklad
100 g