Ajvarkyckling

Ajvarkyckling

Betyg

(91 st)

Ajvarkyckling görs av en hel kyckling som marineras med Ajvar Relish, en röra på paprika, aubergine och vitlök. Gott och enkelt - Ajvarkyckling tillagar sig själv i ugnen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 4 port

  • ca 1.3 kg kyckling
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 dl stark ajvar relish
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 250 g tomater
  • 2 apelsiner
  • 25 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Gnid in kycklingen med salt, peppar och hälften av ajvar relish. Skala och skär löken i skivor. Skala och krossa eller hacka vitlöksklyftorna. Skär tomaterna i grova bitar. Tvätta apelsinerna noga, dela och skär dem i 1 cm tjocka skivor. Blanda alltsammans med resten av ajvar relish. Lägg 2/3 i botten av en ugnssäker form. Fyll kycklingen med resten av blandningen. Lägg kycklingen i formen, pensla med smöret och stek i nedre delen av ugnen ca 50 min. Låt kycklingen vila ca 5 min innan servering.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 415 kcal
  • Protein: 47 g
  • Kolhydrater: 17 g
  • Fett: 17 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem