Mango cheesecake

Mango cheesecake

60+ min Efterrätt
En perfekt cheesecake, krämig och len med sötma av mango och lite syrlighet från lime. Prova att byta ut hälften av kexen mot pepparkakor.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/mango-cheesecake/

Gör så här

  • Koka upp mango och florsocker till mangosåsen. Mixa slät och låt kallna.
  • Värm ugnen till 175°.
  • Smält smöret. Mixa kexen till smulor och rör ihop med smöret. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
  • Hacka och smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Lägg alla ingredienser utom chokladen till fyllningen i en bunke och rör ihop till en jämn smet. Vänd ner den smälta chokladen.
  • Sänk ugnstemperaturen till 150°. Häll smeten i formen. Droppa hälften av mangosåsen på smeten och gör ett mönster med t ex en tesked. Baka i mitten av ugnen 45 min.
  • Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar på eftervärme 30 min.
  • Ta ut och låt kallna helt. Servera med resten av mangosåsen och färsk mango. Toppa med citronmeliss.
Klart!

Ingredienser

Mangosås:
Fryst mango
225 g
Florsocker
1 dl
Botten:
75 g
Digestivekex
15
Fyllning:
Vit choklad
200 g
600 g
250 g
Ägg
2
Strösocker
1½ dl
Vaniljpulver
½ tsk
Lime
finrivet skal och saft av 1
Tillbehör:
Färsk mango
1
Citronmeliss