Mandelmusslor

Mandelmusslor

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(79 st)

Älskade klassiska mandelmusslor! Om du toppar mandelmusslorna med en klick grädde och lite frukt istället för sylt förvandlas de till en fin dessert.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 20 st

Till formarna:

Gör så här:

Gör så här:

Hacka samman smör, mjöl, mandel och socker i en matberedare eller för hand. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila i kyl 1 tim. Sätt ugnen på 200°. Pensla mandelmusselformar med smält smör. Tryck ut degen i formarna ända upp till kanterna. Grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Stjälp försiktigt upp kakorna ur formarna medan de är varma.

Tips:

Skär färska fikon i klyftor och baka dem i en smord form i ugnen på 200°, ca 15 min.
Gör en glöggsirap: Koka ihop 3 dl glögg i en kastrull tills det blivit simmigt. Låt fikonen och sirapen svalna. Lägg en klick grädde i mandelmusslorna precis före serveringen. Lägg på en fikonbit och skeda över lite glöggsirap.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem