Lutfisk med skånsk senapssås

Lutfisk med skånsk senapssås

1 tim Huvudrätt
Lutfisk som får ny spännande smak av len senapssås. För många är lutfisk obligatorisk på julbordet.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lutfisk-med-skansk-senapssas/

Gör så här

  • Låt lutfisken ligga i kallt vatten 2-3 tim.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Lägg fisken med skinnsidan nedåt i en ugnssäker form med höga kanter. Salta och täck med aluminiumfolie.
  • Koka i ugn 40-55 min.
  • Smält smöret till såsen i en kastrull. Rör ner mjölet.
  • Späd med mjölk och grädde under omrörning. Koka såsen på svag värme 3-5 min. Rör om då och då.
  • Smaksätt med salt, socker, peppar och senap.
  • Servera lutfisken med såsen samt kokt potatis och gröna ärter.
Klart!

Blanda en klick Bregott Havssalt med dina nykota potatisar så smakar de ännu godare!

Energi:

585 kcal

Protein: 37 g
Kolhydrater: 52 g
Fett: 24 g

Ingredienser

Lutfisk, MSC märkt
1½ kg
Salt
3 tsk
Sås:
3 msk
Vetemjöl
3 msk
5 dl
1 dl
Salt
1 tsk
Strösocker
1 tsk
Vitpeppar
2 krm
Skånsk senap
2 msk