Luftiga semlor

Luftiga semlor

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(80 st)

Semlor gjorda på karlsbaderdeg, som bara får jäsa en kort stund, gör bullen luftig. Använd rumstempererat smör, så blir degen lättare att få ihop.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 16 st

  • 1 ägg till pensling

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Mortla kardemumman. Smula jästen i en degbunke och tillsätt kall mjölk. Tillsätt övriga ingredienser utom smöret. Arbeta degen i maskin, ca 5 min. Klicka ner smöret och fortsätt arbeta degen ytterligare ca 5 min. Låt degen jäsa ca 10 min. Dela den i 16 lika stora delar och forma till runda bullar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta ca 1 tim. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Låt kallna. Skär av ett lock på bullarna och gröp ur lite av inkråmet. Vispa mandelmassan med det urgröpta inkråmet från bullarna, späd ev med lite av grädden för en lösare konsistens. Fördela fyllningen i bullarna. Vispa grädden och spritsa eller klicka på bullarna. Lägg på locket och pudra över florsocker.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 420 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 45 g
  • Fett: 23 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem