Linsgryta med yoghurt (ash)

Linsgryta med yoghurt (ash)

Betyg

(33 st)

Ash är ett mellanting mellan soppa och gryta och står ofta på middagsbordet i Iran. Denna är gjord på linser och är kryddad med färska örter.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 dl gula skalade snabbärter
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 1 dl gröna linser
  • 1 dl röda linser
  • 1 dl ris
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • 1 dl hackad purjolök
  • ½ tsk malen gurkmeja
  • salt och peppar
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 msk torkad mynta
  • 2 dl Arla Köket® turkisk yoghurt turkisk yoghurt 10%

Gör så här:

Gör så här:

Koka ärterna i buljong 30 min. Tillsätt linser och ris och koka 15 min. Rör ner örter, purjolök och gurkmeja, koka ytterligare 15 min. Smaka av med salt och peppar. Smält smöret och blanda med torkad mynta. Ringla det över grytan och servera med yoghurt.

Tips:

Servera linsgrytan som tillbehör till kött eller fisk eller som vegetarisk rätt med en klick mezeyoghurt.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 390 kcal
  • Protein: 19 g
  • Kolhydrater: 50 g
  • Fett: 11 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem