Lammkebab med vitoströra

Lammkebab med vitoströra

Betyg

(53 st)

Lammfärs på spett med grillat pitabröd som toppas med krämig oströra och mynta.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Kebab:

  • 500 g lammfärs
  • 1½ tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 msk finhackad färsk mynta
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja

Vitoströra:

Tillbehör:

  • 4 pitabröd
  • 1 huvud gemsallad
  • ½ dl hackad färsk mynta

Gör så här:

Gör så här:

Blanda färsen med kryddor och salt till en smidig smet. Forma den runt blötlagda träspett. Stek dem runtom i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 10 min. Mosa ihop osttärningarna med matyoghurt. Smaka av med salt och peppar. Servera spetten med oströra, sallad, mynta och grillade pitabröd.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 725 kcal
  • Protein: 38 g
  • Kolhydrater: 40 g
  • Fett: 44 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem