Kyckling med savoykål

Kyckling med savoykål

Betyg

(7 st)

Här får savoykålen ta plats på tallriken i alla former - bakad, som chips, syrad och som smaksättning till majonäs. Tillsammans med kyckling är det här en riktig festrätt!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Kycklingmousseline:

  • 500 g kycklingbröst
  • 5 ytterblad av savoykål
  • 2 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 3 dl Arla® vispgrädde Vispgrädde 40%
  • 1 msk hackad färsk timjan

Stekta kycklinglår:

  • 500 g kycklinglårfilé med skinn
  • ½ tsk salt
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 kvistar färsk timjan

Bakad kål

Kålolja:

  • 100 g savoykål, de yttersta gröna bladen
  • 2 dl rapsolja

Kålmajonnäs:

  • 1 äggula
  • 1 msk champagnevinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 1½ dl rapsolja
  • 1 krm salt

Kålchips:

Snabbsyrad kål:

  • 500 g savoykål
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk champagnevinäger

Gör så här:

Gör så här:

Kycklingmousseline:

Sätt ugnen på 75°. Ta fem ljusa kålblad, skär bort den tjocka nerven i mitten. Blanchera kålbladen snabbt, och lägg i kallt vatten. Tärna kycklingbrösten, blanda med salt och mixa till en färs i matberedare. Tillsätt ägg och riven vitlök, försätt mixa. Tillsätt grädden i en jämn stråle under mixning. Vänd ner timjan och lägg färsen i en spritspåse. Lägg ut plastfolie och lägg kålbladen omlott på folien. Spritsa ut färsen i en sträng ca 2 cm på kålen och rulla in ordentligt. Tillaga färsen i mitten av ugnen till en innertemperatur på 70°, ca 50 min. Låt svalna. Ta bort plasten och skär i 8 bitar.

Stekta kycklinglår:

Salta och stek kycklingen i olja så att skinnet blir krispigt. Lägg i smör, hela vitlöksklyftor och timjan. Ös kycklingen med smöret tills den har en innertemperatur på 65°. Lägg ner den bakade kålen och kycklingmousselinen i stekpannan innan servering.

Bakad kål:

Sätt ugnen på 150°. Baka kålen hel i ca 2 tim.

Kålolja:

Mixa kålen med 50° olja. Filtrera genom kaffefilter.

Kålmajonnäs:

Mixa äggulan med vinäger och dijonsenap. Häll i oljan i en tunn stråle och avsluta med ca 2 msk kålolja Salta.

Kålchips:

Sätt ugnen på 175°. Skär bort den tjocka nerven i mitten av kålbladen, riv ner bladen i mindre bitar. Lägg bladen på en plåt med bakplåtspapper. Spreja med smör-&rapsolja. Tillaga i mitten av ugnen 8-10 min. Salta och riv över ost.

Snabbsyrad kål:

Strimla kålen och massera in olja, salt och vinäger. Ställ kallt till servering.

Vid servering:

Klyfta den bakade kålen. Lägg ner kålen och mousselinen i stekpannan med kycklinglår och värm. Fördela alla ingredienser på tallrikarna och ringla över resten av kåloljan.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem