Knäck

Knäck

1 tim
Knäck - det självklara valet bland julgodiset. Klassiskt recept på knäck med mandel i smeten. Görs på grädde, socker och sirap. Missa inte knäcken i jul!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/knack/

Gör så här

  • Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull.
  • Koka utan lock, rör om då och då tills smeten klarar kulprovet för knäck eller tills temperaturen är 124°, ca 20-35 min.
  • Tillsätt mandel och smör.
  • Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna. Förvara svalt.
Klart!

Strutar: Forma ca 30 strutar av bakplåtspapper, ställ strutarna i en form med t ex strösocker. Fördela smeten i strutarna. Låt stelna. Förvara svalt.

Video
Knäck – så lyckas du

Ingredienser

3 dl
Ljus sirap
3 dl
Strösocker
3 dl
Skållad, hackad mandel
1 dl
2 msk