Kalops – grundrecept

Kalops – grundrecept

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(423 st)

60+ min

Kalops som får stå och småputtra tills köttet är riktigt mört. Det doftar underbart när man lyfter på locket.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 600 g benfritt nötkött
  • 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • ½ purjolök
  • 1 tsk salt
  • 10 kryddpepparkorn
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 5 dl vatten
  • 2 msk vetemjöl

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Putsa och skär köttet i kuber, ca 2x2 cm.
  2. Bryn köttet i omgångar i smör-&rapsolja i en stekpanna och lägg över i en gryta.
  3. Skala lök och morot, ansa och skölj purjolöken. Skiva lök, morot och purjolök.
  4. Lägg den gula löken i grytan, salta och tillsätt kryddor och vatten. Koka upp och låt sjuda 45 minuter. Lägg ner morot och purjolök och sjud ytterligare 15 minuter eller tills köttet är mört.
  5. Red av kalopsen med mjölet utrört i lite vatten. Låt koka 3-5 minuter och smaka av med salt och peppar.
  6. Servera med potatis och ev en klick matyoghurt.

Tips:

Tärna, koka och frys in rotfrukter som mjuknat. Gott i grytor och soppor.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 350 kcal
  • Protein: 33 g
  • Kolhydrater: 12 g
  • Fett: 19 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag