Jordnötssmör

Jordnötssmör

Att göra eget jordnötssmör är väldigt enkelt, om du har en bra mixer! Det är bara att miza saltade jordnötter till önskad konsistens. Njut det sedan på t ex rostat briochebröd med färskost och hallonsylt. Förvara jordnötssmöret i burk i kylskåpet.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/jordnotssmor/

Gör så här

  • Häll jordnötter i en matberedare. mixa till önskad konsistens. Häll upp i ren glasburk. Förvara svalt.
Klart!
Energi:

600 kcal

Protein: 27 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 49 g

Ingredienser

Rostade salta jordnötter
200 g
Förslag till serering:
Briocher
Hallonsylt