Så lyckas du med att

Koka ägg

Att koka ägg behöver inte vara ett lotteri. Följ våra enkla knep så får du ägget precis så löskokt, hårdkokt eller mittemellan som du vill ha det.

Så gör du

  1. Lägg ner äggen försiktigt i en kastrull och fyll på med vatten så det precis täcker äggen.
  2. Koka upp och sänk sedan värmen så att det sjuder, dvs kommer upp enstaka bubblor i vattnet. Om vattnet kokar för häftigt kan äggen spricka.
  3. Det är nu du ställer klockan för den koktid du önskar. Här kan du se vilka koktider som gäller för lös- till hårdkokt.
  4. När äggen kokat färdigt, häll av vattnet och spola dem i kallt vatten så att kokningen stannar av. Då blir de också lättare att skala.
Så kokar du ägg
Lite nyttig

Överkurs

Vill du vara riktigt noga med konsistensen på dina ägg, väg äggen först och koka ägg med snarlik vikt tillsammans för jämt resultat.