Grönkål – grundrecept

Grönkål – grundrecept

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(162 st)

30 min

Grönkål är ett fantastiskt gott tillbehör och samtidigt späckad med nyttiga vitaminer. Den här citronsmakande grönkålen är så god att du kan äta den hela vintern lång.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Antal portioner

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

  1. Repa grönkålen från stjälkarna och strimla bladen grovt.
  2. Koka upp vatten och buljongtärning i en stor kastrull. Lägg i kålen och koka ca 20 min tills det mesta av vattnet kokat in.
  3. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smör i en stekpanna.
  4. Lägg lök, crème fraiche och citronskal i kastrullen med kål. Rör om och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 250 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 9 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag