Glutenfri sockerkaka

Glutenfri sockerkaka

1 tim
Såklart alla ska kunna njuta nybakad sockerkaka, även glutenintolleranta. Glutenfria bakverk blir ofta torra snabbare än bakverk gjorda på vetemjöl, ät upp allt på en gång eller frys in!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/glutenfri-sockerkaka/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smörj och bröa en sockerkaksform med mandelmjöl.
  • Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och blanda med mjölken.
  • Rör ner mjölkblandningen och alla torra ingredienser i äggsmeten. Smaksätt med rivet citronskal.
  • Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 45 min.
  • Låt kallna på galler.
Klart!
Energi:

250 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 34 g
Fett: 11 g

Ingredienser

Ägg
3
Rårörsocker
3 dl
100 g
1 dl
Mandelmjöl
1 dl
Potatismjöl
1 dl
Bovetemjöl
2 dl
Fiberhusk
2 msk
Bakpulver
2 tsk
Citron
rivet skal av 1