Gazpacho – grundrecept

Gazpacho – grundrecept

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(25 st)

15 min

Klassisk gazpacho som serveras iskall med krispiga krutonger. Gazpacho passar att bjuda på under minglet på festen och är läskande gott varma sommardagar.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Antal portioner

  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gurka
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 2 burkar passerade tomater á 400 g
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk vinäger
  • 2 dl vatten
  • 1½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 3 droppar tabasco

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

  1. Skala och grovhacka lök och vitlök. Skär gurka och paprika i mindre bitar.
  2. Mixa lök, vitlök, gurka och paprika med passerade tomater, olivolja, vinäger och vatten i en matberedare till en slät soppa.
  3. Smaka av med salt, peppar och några droppar tabasco. Servera soppan kyld med krutonger.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag