Gammaldags risgrynsgröt

Gammaldags risgrynsgröt

Betyg

(2 st)

En lite lyxigare risgrynsgröt som får koka i gammaldags mjölk istället för mjölk och vatten. Mums!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt ris, salt och ca 3 dl av mjölken. Koka upp under omrörning. Sänk värmen och späd med resten av mjölken lite i taget under omrörning. Lägg ner kanelstången. Låt gröten koka på svag värme under lock ca 40 min. Rör om då och då. Passa noga så att gröten inte kokar över. Servera gröten med mjölk, lite socker och malen kanel och ev en klick smör.

Tips:

Byt ut kanelstången mot 1 tsk pepparkakskrydda så blir det en pepparkakssmakande gröt.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem