Flygande Jakob

Flygande Jakob

45 min Huvudrätt
Flygande Jakob – en klassiker som älskas av många. Kyckling, bananer och jordnötter samlas i en oslagbar kombination som är perfekt till en värmande middag. Det här är ett enkelt recept där ugnen gör största delen av jobbet. Servera flygande Jakob med nykokt ris och grönsaker.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/flygande-jakob/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Ta bort skinn och ben från kycklingen. Skär kycklingköttet i mindre bitar.
  • Skala och dela bananerna på längden. Lägg kycklingköttet i en ugnssäker form. Lägg bananerna ovanpå.
  • Vispa grädden. Rör ihop grädde och chilisås och bred det över. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min.
  • Tag ut kycklingen och strö över jordnötterna. Servera flygande Jakob med kokt ris.
Klart!
Energi:

715 kcal

Protein: 32 g
Kolhydrater: 65 g
Fett: 36 g

Ingredienser

Grillad kyckling
1
3 dl
Chilisås
1 dl
Jordnötter
1 dl
Bananer
2