Färskostfyllda baguetter

Färskostfyllda baguetter

Betyg

(27 st)

Snurrade minibaguetter fyllda med två sorters ost passar fint till picknicken eller på buffébordet. Toppa bröden med knapriga solroskärnor innan de åker in i ugnen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Fyllning:

  • 1 ägg till pensling
  • ½ dl solroskärnor

Gör så här:

Gör så här:

Värm mjölken med smör-&rapsolja till ca 37°. Smula jäst och salt i en degbunke, häll över mjölkblandningen och lös upp jästen. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta degen minst 5 min till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Kavla ut degen till en rektangel, ca 55x40 cm på mjölad bänk. Bred på färskosten och smula över osten. Vik ihop långsida mot långsida. Dela degen i 8 remsor och tvinna dem till små baguetter. Lägg baguetterna på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg och stör över solroskärnor. Grädda bröden i mitten av ugnen ca 10 min.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 320 kcal
  • Protein: 11 g
  • Kolhydrater: 36 g
  • Fett: 14 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem