Tiramisu

Tiramisu

60+ min Efterrätt
Tiramisu är en klassisk efterrätt som dessutom är den enkel att göra. Med den här fluffiga och nypudrade tiramisun har du ett säkert kort till kalaset och vinner alla dessertälskares hjärtan. Låt tiramisun stå i kylen en timme innan servering, buon appetito!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/tiramisu/

Gör så här

  • Blanda kaffe och likör.
  • Lägg ut hälften av kexen i en form, ca 15x20 cm. Droppa hälften av kaffeblandningen över kexen.
  • Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa äggula och socker pösigt. Vispa grädden.
  • Vänd ner färskosten i äggulevispet, rör till en jämn smet. Vänd ner grädden och äggvitorna i smeten.
  • Bred ut hälften av smeten på kexen i formen.
  • Lägg på de sista kexen och droppa över resten av kaffeblandningen. Toppa med resterande färskostsmet.
  • Pudra över kakao och låt tiramisun stå minst 1 tim i kyl innan servering.
Klart!
Energi:

435 kcal

Protein: 8 g
Kolhydrater: 35 g
Fett: 29 g

Ingredienser

Starkt kaffe
2 dl
Likör, t ex amaretto
3 msk
Savoiardikex ca 200 g
16
Äggvitor
4
Äggulor
2
Strösocker
1 dl
2½ dl
450 g
Garnering:
Kakao
2 msk